Kids Self Defense

Wat is Kids Self Defense?

Kids Self Defense is een realistisch, makkelijk te leren, effectief en vooral ook LEUK zelfverdedigingsprogramma voor jongens en meisjes vanaf 8 tot en met 11 jaar. Het is een spannend en ervaringsgericht programma dat naast weerbaarheid ook bijdraagt aan de verbetering van de fysieke en motorische vaardigheden.

Wij moedigen de kids aan hun uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, behendigheid en coördinatie te verbeteren door middel van spelletjes, oefeningen en training.

Het programma bestaan uit: lessen in zelfverdediging, lifeskills en bokszaktraining waarin ze te gekke stoot- en traptechnieken leren op een bokszak in de StrikeFit zaal.

Wat is het doel?

Ons doel is de kids te laten realiseren dat ze er mogen zijn, dat ze leren hun eigen grenzen te stellen en aan te geven wat zij belangrijk vinden. Door hun zelfvertrouwen op te bouwen dragen we bij aan een positieve ontwikkeling van de kids. De nadruk in de lessen zal liggen op respect, discipline, doelgerichtheid, sportiviteit, samenwerken en gebruik van het gezonde eigen verstand.

Het programma is voor jongens en meisje vanaf 8 tot en met 11 jaar.

De lessen

De lessen worden iedere week op woensdagmiddag van 16:00 – 17:00 gegeven. Instructeur Miriam richt zich op de fysieke weerbaarheid en de stoot en traptechnieken en Yvette verzorgt 3 keer per jaar de 6 weekse LifeSkills training.

Tijdens de schoolvakanties, de maanden juli en augustus en op Nationale Feestdagen zijn er geen Kids Self Defense lessen. De laatste les van dit jaar is op woensdag 21 december van 16:00 – 17:00. De eerste les in het nieuwe jaar start op woensdag 11 januari van 16:00 – 17:00.

Het is altijd mogelijk om een gratis introductie les te doen. Aanmelden hiervoor kan via het formulier aan de rechterkant.